Ați spus piele fragilă?

Pielea fragilă este o realitate, iar A-Derma i-a dat o definiție: este o piele vulnerabilă, cu o barieră slăbită. Dezechilibrată, bariera cutanată este mai permeabilă, mai ușor de sensibilizat, de iritat și duce la un disconfort profund, atât fizic, cât și psihic.

În funcție de sursa fragilității, există 4 tipuri de piele fragilă(1) : pielea fragilă constituțională, legată de vârstă (copii sau, la celălalt capăt al scării, persoanele în vârstă) sau de localizarea ei (pleoape, gât, decolteu sau frunte), pielea fragilă din cauza mediului, pielea normală fragilizată de circumstanțe particulare, cum ar fi stresul emoțional sau de mediu (climat, poluare), pielea fragilă iatrogenă, fragilizată de tratamente farmacologice sau chirurgicale, și pielea fragilă patologică (dermatită atopică, rozacee, acnee, piele reactivă), în care pielea prezintă o rezistență mai mică la agresiuni. 

Această cunoaștere foarte detaliată a fragilității pielii îi permite brandului A-DERMA să ofere soluții specifice prin produse de igienă și de îngrijire adaptate la nevoile specifice ale fiecărui tip de piele.

(1) Stalder JF et al (2014) Fragility of epidermis and its consequences in dermatology. JEADV 28, (Suppl.4), (1-18). 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021

Am pielea fragilă?

Pielea dvs. este fragilă dacă aceste semne vă sunt familiare: uscăciune, roșeață, descuamare, pe care le puteți vedea; senzație de strângere, furnicături, mâncărimi, pe care le puteți simți. Aceste manifestări pot fi declanșate de factori externi temporari, cum ar fi căldura, frigul, poluarea, vântul sau tratamentele sau procedurile medicale... dar și de boli de piele sau de factori interni, cum ar fi stresul.

Didier Coustou - Dermatolog

Experții noștri vă răspund la întrebări

Pielea bebelușilor este imatură. Fiind mai subțire și mai deshidratată, cu un film hidrolipidic incomplet și cu un pH neutru în loc să fie acid, aceasta este mai vulnerabilă și mai permeabilă la agresorii externi.

Cele două sunt strâns legate. Dermatita atopică, cunoscută sub numele de eczemă, este o afecțiune, legată de factori genetici, caracterizată de o barieră cutanată fragilă și de disfuncții imunitare. Această „dermatoză inflamatorie cronică și pruriginoasă”, conform definiției medicale, este recunoscută în timpul puseelor prin petele roșii de formă neregulată, cu mici vezicule supurante care se transformă în cruste, precum și prin uscăciunea extremă a pielii, însoțită de mâncărime. Dermatita atopică cronică se manifestă în principal în copilărie, dispărând în majoritatea cazurilor după 3 ani sau, uneori, după adolescență.

Acneea este o sursă de fragilitate dublă. Fiind o boală inflamatorie cronică a foliculului pilos, ea combină hiperseboreea (pielea grasă), hipercheratinizarea (microchisturi), proliferarea bacteriană și inflamația (coșuri roșii și uneori purulente), cauzele imperfecțiunilor și ale unei bariere cutanate fragilizate. La aceasta se adaugă efectul iritant și de fragilizare al tratamentelor dermatologice. Pe de altă parte, imperfecțiunile prezintă semne de fragilitate: uscăciune extremă, deshidratare, descuamare, senzații de arsură și furnicături.

Întotdeauna pregătiți să ascultăm

Pentru a înțelege mai bine pielea fragilă și pentru a dezvolta cele mai potrivite produse dermatologice, ascultăm în mod activ nevoile pacienților și consumatorilor. Acest lucru se numește centrare pe pacient și este un concept esențial care ne ghidează toate abordările.

Toleranța și eficacitatea se află în centrul dezvoltării produselor noastre, dar acestea au sens doar dacă oferim practicitate și ușurință de utilizare care invită la o utilizare constantă în fiecare zi. Cheia eficacității constă nu numai în performanța formulelor, ci și în aplicarea lor regulată. 

Sus